Britanci su dugo čuvali recept o ovom bifteku kao svoje nacionalno blago i nisu dopuštali drugim nacijama da dođu do njega. Tek u dvadesetom veku je počeo da se sprema u Americi. Los Angeles Times je 1903. godine objavio recept „File od govedine a la Velington“ koji poseduje određenu dozu sličnosti sa danas poznatim receptom. Predsednik Nikson je takođe bio veliki ljubitelj ovog bifteka.
Ključ uspeha prilikom pripremanja bifteka je da se meso kuva na pravoj temperaturi, što nije ni malo lako postići, budući da je meso “zaštićeno” slojevima lisnatog testa, usitnjenim pečurakama. Koristimo samo najkvalitetnije sastojke jer samo na taj način možemo postići pravi, autentični ukus.
Spremanje ovog bifteka je delikatno kao što je i sam njegov ukus i zbog toga predstavlja krunu kulinarstva, jer samo vrhunski biftek majstor može da postigne pravi nivo kuvanosti mesa. Posao se ne završava izborom najkvalitetnijih sastojaka. U našoj kuhinji odabrano meso prolazi kroz poseban sistem mariniranja, u trajanju od 8 dana, tokom kojih se meso tretira kombinacijom začina.
Ako ste već posetili naš restoran onda sigurno znate da mi svakom gostu pristupamo individualno i maksimalno posvećeno. Iz takvog koncepta naše usluge proizašao je i biftek Grbington. Otišli smo korak dalje i pored standardnog Wellington-a, koji se pravi sa pečurkama, u svoj meni uvrstili smo i biftek Grbington – koji se pravi sa lešnicima i pršutom. Biftek Grbington dobio je naziv po našem gostu, koji je alergičan na pečurke, a nije želeo da se odrekne uživanja u čarima ovog specijaliteta.
Mi priču o njemu i njegov ukus znamo, a sada znate i vi. Dobrodošli!
Our recommendations speak louder than words. We organize weddings, christenings, anniversaries, business/B2B meetings, and seminars. Invite your business partners and rest assured that the impressions of hospitality and the delightful taste of food and beverages will stay with them for a long time.