Srpski English
  • Recept Basta
  • Recept  vine choice
  • recept servis
  • Recept food and vine servis
  • RECEPT-SERVIS- STAKLO i servis
  • Recept servis Crno vino i stek

Pečurke na žaru 200g - 300.00 rsd

Pečurke na žaru 200g

Normativ:  / krupniji šampinjoni/ maslac / so /

Način pripreme:
Pečurke operemo i očistimo, ako ima nečistoće od zemlje, a onda odstranimo stabljike. 
Klobuke ili šeširiće šampinjona okrećemo naopačke i u svaki stavimo pola kafene kašičice maslaca. Kada je žar spreman stavimo rešetku roštilja da se dobro zagreje i onda slažemo šampinjone odozgo. Potrebno je da se šampinjoni roštiljaju oko 15 minuta na umerenoj temperaturi, da ne bi zagoreli. Šampinjoni se ne okreću, jer ih odozdo peče žar, a odozgo ih zapeče maslac koji procvrči. Kada su šampinjoni gotovi skinemo ih sa žara, zacinimo i poslužimo.

Kao prilog preporučujemo rižoto i sezonsku salatu. Uz ovo jelo će vam prijati čašica belog vina.